ESCOLA HARO ESTUDIS MUSICALS

La fidelitat a un projecte iniciat fa 40 anys, de crear una escola de música a l’Hospitalet, que oferís un ensenyament musical de qualitat, que potenciés al màxim les aptituds musicals i despertés la sensibilitat dels infants i joves, s’ha fet realitat, gràcies a tots els qui ens heu acompanyat en aquests 40 anys, alumnes, pares, professors i col·laboradors que ens heu donat el vostre afecte i suport.

L’Escola Haro Estudis Musicals, abans Centre d’ Estudis Musicals Haro, és de les més importants i antigues de L’Hospitalet, va començar a l’any 1975 amb 20 alumnes i han passat per ella més de 4000, va ser una de les primeres escoles en ser autoritzada pel Departament d’Ensenyament a la nostra ciutat.

Francisco Haro el seu fundador, també va ser el compilador de l’obra de Sebastián Fèlix de Santos, mandolinista i compositor de principis del s.XX, i en aquest àmbit va impulsar la recuperació i reinstauració de la càtedra de mandolina espanyola al Conservatori Superior de Música del Liceu, que s’ havia perdut en els anys 30.

En l’actualitat existeix la càtedra de Mandolina i Bandúrria en diversos conservatoris de l’estat espanyol.

L’Escola Haro Estudis Musicals gaudeix del reconeixement de les autoritats locals de L’Hospitalet i és l’ escola que va organitzar la Mostra Infantil i Juvenil de música Instrumental Ciutat de L’ Hospitalet.

Actualment l’Escola Haro Estudis Musicals participa en diferents actes de la ciutat con el cicle Blues & Boogie a L’Auditori de la Torrassa, on va actuar la Coral Arrels de joventut, al fi de festa de les activitats de la XIC a l’Aula de Cultura de la Torrassa amb l’ orquestra de guitarres d’Haro Estudis Musicals… i en concerts, com el de Nadal a l’Església Sta. Eulàlia de Provençana amb l’Orquestra de Cambra d’Haro estudis musicals i les corals de l’escola.

L’últim acte en la nostra ciutat, ha estat aquest mes de març amb motiu de les activitats al voltant del dia de la dona treballadora, acte organitzat per quatre de les set escoles d’adults públiques de la ciutat (Can Serra, Sant Josep, Sanfeliu i Collblanc)a l’Auditori Barrades de la Rambla Just Oliveres.

També fora de Catalunya participem cada dos anys en el Festival de Joves Europeus, viatjant amb els diferents grups per tota Europa (l’orquestra de Flautes va estar a Dinamarca, l’ orquestra de Pols i pua a Hongria, l’ orquestra de Cambra a Itàlia… ) i enguany l’Hospiband, viatjarà amb la seva música cap a Euskadi.

A banda dels concerts dins i fora de la nostra ciutat, l’escola Haro Estudis Musicals també hem gravat dos CDs, amb l’Hospiband (banda d’Haro Estudis Musicals) el curs 2012-13 i amb la Coral Arrels de Joventut el curs 2013-14, en aquest últim vem contar per la presentació del disc amb la presència de l’Alcaldessa Núria Marín Martínez i Jaume Graells i Veguin Regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la presentació va ser a l’Aula de Cultura de Santa Eulàlia.

Els instruments que actualment s’imparteixen a l’escola Haro Estudis Musicals són: Piano clàssic i modern, guitarra clàssica i elèctrica, baix elèctric, violí, viola, violoncel, contrabaix, clarinet, saxòfon clàssic i modern, oboè , flauta travessera, flauta dolça, trompeta, acordió, bateria, percussió, cant líric i modern.

A més dels cursos de llenguatge musical per a nens, joves i adults i preparació a les proves d’ accés dels diferents Conservatoris de Música, així com classes de reforç a per estudiants de l’assignatura de música de primària, secundària i Universitat.

Utilizamos cookies propias y de terceros para realizar medición de los hábitos de navegación y ofrecer publicidad de interés. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información AQUÍ.